Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Finland ønsker å stenge Israels bidrag ute

Vertsnasjon Finland kan komme til å stenge Israels bidrag til den internasjonale Grand Prix-finalen ute av konkurransen. Sangen "Push the button" skal ha falt i unåde hos arrangørene grunnet et "upassende" politisk språk. Låten til gruppen Teapacks vant en overveldende seier i den israelske finalen onsdag. Tilsynelatende refererer teksten til Irans atomambisjoner og landets omstridte president Mahmoud Amhadinejad. – Det er helt klart at et slikt budskap ikke er passende i konkurransen. Neste uke vil alle delegasjonslederne komme til Helsinki og jeg er sikker på at vi vil samtale om denne saken i Den europeiske kringkastingsunionen, sa Kjell Ekholm, en av organisatorene for årets vertsnasjon. I følge Yedioth Aharonoth advarer sangen mot farene for en atomkrig, men i et intervju med avisen skal et av bandmedlemmene ha avvist at låten refererer til Iran. Den tanken avfeier han som "absurd". Blant annet skal teksten ha referert til "demoniske" og "gale ledere", noe som altså ikke ble godt mottatt i den finske hovedstaden. Vokalist Kobi Oz hevder budskapet handler om "menneskeheten generelt", og er overbevist om at andre kan tolke teksten "til å gjelde Israels egne politiske ledere." – Vår måte å takle terror på, er å le den opp i ansiktet. Jeg synes europeere også burde adoptere denne metoden, anbefaler Oz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart