Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Utgraving i Gamlebyen skader ikke Tempelplassen

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

– Israelske utgravinger nær Vestmuren i Jerusalems gamleby gjør ingen skader på det historiske stedet, heter det i en rapport UNESCO publiserte fredag. Dermed avviser FN-organisasjonen anklagene som muslimske og arabiske ledere har rettet mot Israel i forbindelse med arbeidene ved Mugrabi-porten. Likevel anbefaler FN-organisasjonen at utgravingene blir stanset inntil internasjonale overvåkere er utplassert i Jerusalem, for å kunne følge med videre i utviklingen, skriver Yedioth Aharonoth. Israel har mulighet til å klage på denne anbefalingen, i og med at UNESCOs mandat i saken kun var å inspisere arbeidet, ikke å komme med anbefalinger. Rapporten understreker at arbeidet nær Mugrabi-porten er tilstrekkelig dokumentert og overvåket, helt på linje med internasjonal profesjonell standard. Kilder i utenriksdepartementet uttrykker at de er særdeles fornøyd med funnene i rapporten, men ikke med konklusjonene. – Funnene bekrefter Israels påstander om at arbeidet ble utført profesjonelt og at ingenting av arbeidet gjør skade på Tempelmuren. Likevel er konklusjonene som tar til orde for en øyeblikkelig stans i arbeidet upassende, hevder kilden.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart