Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Utgraving i Gamlebyen skader ikke Tempelplassen

– Israelske utgravinger nær Vestmuren i Jerusalems gamleby gjør ingen skader på det historiske stedet, heter det i en rapport UNESCO publiserte fredag. Dermed avviser FN-organisasjonen anklagene som muslimske og arabiske ledere har rettet mot Israel i forbindelse med arbeidene ved Mugrabi-porten. Likevel anbefaler FN-organisasjonen at utgravingene blir stanset inntil internasjonale overvåkere er utplassert i Jerusalem, for å kunne følge med videre i utviklingen, skriver Yedioth Aharonoth. Israel har mulighet til å klage på denne anbefalingen, i og med at UNESCOs mandat i saken kun var å inspisere arbeidet, ikke å komme med anbefalinger. Rapporten understreker at arbeidet nær Mugrabi-porten er tilstrekkelig dokumentert og overvåket, helt på linje med internasjonal profesjonell standard. Kilder i utenriksdepartementet uttrykker at de er særdeles fornøyd med funnene i rapporten, men ikke med konklusjonene. – Funnene bekrefter Israels påstander om at arbeidet ble utført profesjonelt og at ingenting av arbeidet gjør skade på Tempelmuren. Likevel er konklusjonene som tar til orde for en øyeblikkelig stans i arbeidet upassende, hevder kilden.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart