Protesterte i Jerusalem

Rundt 500 ultraortodokse jøder samlet seg søndag i Haredi Rabbinical Court for å protestere mot salg av syret brød i hovedstaden under påsken. Dette forbys av torahen i hele høytiden. I sin protestmarsj ned mot sentrum av hovedstaden, blokkerte demonstrantene Strauss gaten med søppeldunker. Senere satte de også fyr på dem. Politiet forsøkte å stanse marsjen og forhindret også flere protestaksjoner rundt om i byen fra å finne sted. Flere av demonstrantene banet seg vei frem mot Hillel gaten, hvor flere av de chametz-selgende forretningene holder til. De leste fra Salmenes bok og samtalte med flere av kundene mens de nøt sine pizzaer og hamburgere, skriver Yedioth Aharonoth. – Dette kan føre til terrorangrep […] Dersom jødisk blod går til spille, vil jeg skylde på dem som spiser chametz, skrek flere av haredimene. De ultraortodokse frykter ulydighet vil føre til straff fra Gud i form av terrorangrep.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart