Forbereder seg på angrep fra Syria

Når spenningene øker i Midtøsten, øker også sjansene for feilberegninger fra aktørene som kan utløse krig. Israel har de siste ukene forberedt seg på at en slik "feil" kan utløse et syrisk angrep mot Golan-høyden, skriver Aluf Benn i Ha’aretz. Damaskus på sin side frykter et israelsk angrep i motsatt retning, gjerne parallelt med et amerikansk angrep på Irans atominstallasjoner. Den israelske regjering prøver nå å gi beroligende meldinger til Syria, skriver Ha’aretz. Israel prøver å formidle at landet ikke har noen planer om å angripe Syria, og at det ikke eksisterer noen koordinerte planer med USA om angrep på Iran. Lederen for Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi (Demokrat), skal møte den syriske presidenten Bashar Assad i Damskus på mandag. Hun vil overbringe budskapet fra Israel, i følge kildeartikkelen. Under sitt besøk i Israel oppfordret Pelosi til å gå i dialog med Syria.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart