Deltok i minnestund tross stridigheter med Yad Vashem og Israel

Vatikanets ambassadør i Israel, Monsignor Antonio Franco, hadde før minneseremonien for Holocaust-ofrene annonsert at han ikke kom til å møte opp. Begrunnelsen var en fremstilling av paven under andre verdenskrig, Pius XII, ved Holocaust-museet. Ved siden av en avbilding av den avdøde kirkelederen, refereres det til hans passivitet over jødeutryddelsene mens krigen pågikk. Men Franco valgte i siste liten å gjøre om sin bestemmelse, og møtte likevel opp til minnestunden. – Siden min hensikt ikke var å distansere meg fra markeringen, men snarere å vende oppmerksomheten mot måten paven blir fremstilt, har mitt mål blitt oppnådd, hevdet ambassadøren. Forholdet mellom Vatikanet og Israel har allerede vært kjølig i lengre tid. Franco hevder imidlertid at han ikke har ønsket å opprettholde denne spenningen. – Jeg har ikke ønsket å holde spenningen ved like og derfor ønsker jeg å delta i seremonien, sier han. Vatikanets helomvending falt i god jord ved Yad Vashem-museet, som offentliggjorde bestemmelsen tidlig søndag ettermiddag. – Vi tror at Vatikanets representants avgjørelse om å delta på seremonien ved Yad Vashem og identifisere seg med seremonien for ofrene, er en rett ting å gjøre, heter det i en offentlig uttalelse.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart