Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Deltok i minnestund tross stridigheter med Yad Vashem og Israel

Vatikanets ambassadør i Israel, Monsignor Antonio Franco, hadde før minneseremonien for Holocaust-ofrene annonsert at han ikke kom til å møte opp. Begrunnelsen var en fremstilling av paven under andre verdenskrig, Pius XII, ved Holocaust-museet. Ved siden av en avbilding av den avdøde kirkelederen, refereres det til hans passivitet over jødeutryddelsene mens krigen pågikk. Men Franco valgte i siste liten å gjøre om sin bestemmelse, og møtte likevel opp til minnestunden. – Siden min hensikt ikke var å distansere meg fra markeringen, men snarere å vende oppmerksomheten mot måten paven blir fremstilt, har mitt mål blitt oppnådd, hevdet ambassadøren. Forholdet mellom Vatikanet og Israel har allerede vært kjølig i lengre tid. Franco hevder imidlertid at han ikke har ønsket å opprettholde denne spenningen. – Jeg har ikke ønsket å holde spenningen ved like og derfor ønsker jeg å delta i seremonien, sier han. Vatikanets helomvending falt i god jord ved Yad Vashem-museet, som offentliggjorde bestemmelsen tidlig søndag ettermiddag. – Vi tror at Vatikanets representants avgjørelse om å delta på seremonien ved Yad Vashem og identifisere seg med seremonien for ofrene, er en rett ting å gjøre, heter det i en offentlig uttalelse.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart