Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Boikott av israelske varer ser ut til å mislykkes

Den nasjonale journalistforeningen i Storbritannia (NUJ) startet fredag opp en boikottkampanje av israelske varer. Denne kampanjen blir imidlertid ignorert av britiske journalister utplassert i Israel. De fleste korrespondentene fra øyriket som arbeider i selve Israel eller de palestinske områdene, er ikke med i fagforeningen. Men The Independents Midtøsten-journalist Donald Macintyre har valgt å stå som medlem. Han misliker tonene fra sin egen organisasjon og hevder de fleste britiske journalistene i området ikke hadde hørt noe om saken, før de leste om den i israelsk presse. – Jobben til NUJ er å forsvare journalister og ikke å innta politiske holdninger, verken på venstre- eller høyresiden. Det vil på ingen måte påvirke min jobbsituasjon eller mitt profesjonelle standpunkt, sa Macintyre til Jerusalem Post. – Vi er her for å rapportere om Israel og palestinerne. Dersom de ønsker å involvere seg i Midtøsten-saker, burde de ta del i den modige kampanjen til de modige palestinske journalistene som støtter [den kidnappede BBC-journalisten] Alan Johnston, legger han til. Leder for BBCs Jerusalem-byrå, Simon Wilson, sier Johnstons situasjon er langt viktigere å dekke enn boikottkampanjen. – Jeg har en savnet journalist i Gaza. Jeg har ikke tid til noe annet. Boikottkampanjen er heller ikke noe vi ønsker å kommentere, sa Wilson. Leder for Sky Sports Jerusalem-byrå, Yael Lavi, mener hele boikottsaken er trist. – Jeg kan tale på vegne av alle som arbeider i Sky News her, og ingen av oss vil boikotte på noe som helst tidspunkt i den nærmeste fremtid, hevdet han overfor Jerusalem Post. Ordlyden i fagbevegelsens boikottaksjon, antyder at dets medlemmer i landet bør oppholde seg kun i PA-kontrollerte områder, for å ikke bidra til den israelske økonomien.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart