Boikott av israelske varer ser ut til å mislykkes

Den nasjonale journalistforeningen i Storbritannia (NUJ) startet fredag opp en boikottkampanje av israelske varer. Denne kampanjen blir imidlertid ignorert av britiske journalister utplassert i Israel. De fleste korrespondentene fra øyriket som arbeider i selve Israel eller de palestinske områdene, er ikke med i fagforeningen. Men The Independents Midtøsten-journalist Donald Macintyre har valgt å stå som medlem. Han misliker tonene fra sin egen organisasjon og hevder de fleste britiske journalistene i området ikke hadde hørt noe om saken, før de leste om den i israelsk presse. – Jobben til NUJ er å forsvare journalister og ikke å innta politiske holdninger, verken på venstre- eller høyresiden. Det vil på ingen måte påvirke min jobbsituasjon eller mitt profesjonelle standpunkt, sa Macintyre til Jerusalem Post. – Vi er her for å rapportere om Israel og palestinerne. Dersom de ønsker å involvere seg i Midtøsten-saker, burde de ta del i den modige kampanjen til de modige palestinske journalistene som støtter [den kidnappede BBC-journalisten] Alan Johnston, legger han til. Leder for BBCs Jerusalem-byrå, Simon Wilson, sier Johnstons situasjon er langt viktigere å dekke enn boikottkampanjen. – Jeg har en savnet journalist i Gaza. Jeg har ikke tid til noe annet. Boikottkampanjen er heller ikke noe vi ønsker å kommentere, sa Wilson. Leder for Sky Sports Jerusalem-byrå, Yael Lavi, mener hele boikottsaken er trist. – Jeg kan tale på vegne av alle som arbeider i Sky News her, og ingen av oss vil boikotte på noe som helst tidspunkt i den nærmeste fremtid, hevdet han overfor Jerusalem Post. Ordlyden i fagbevegelsens boikottaksjon, antyder at dets medlemmer i landet bør oppholde seg kun i PA-kontrollerte områder, for å ikke bidra til den israelske økonomien.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart