Vil få flere over fattigdomsgrensen

Statsminister Ehud Olmert presenterte onsdag en plan for å bekjempe fattigdommen i Israel. Gjennom økt sysselsetting og en jevn, langvarig og balansert vekst har han som mål å føre titusenvis av israelske familier over fattigdomsgrensen innen 2001. – Målet med programmet er å redusere fattigdomstilfellene blant israelske familier til 17,2 prosent innen slutten av 2010, sammenliknet med dagens 20,2 prosent, uttalte Olmert på en pressekonferanse. – Dersom målet oppnås vil det føre rundt 60.000 familier over fattigdomsgrensen, og vi vil komme tilbake til samme andel av fattige som vi hadde for et tiår siden, sa statsministeren. Rundt 68 prosent av den israelske befolkningen mellom 25-64 år har en jobb å gå til. Dette er langt under gjennomsnittet i OECD. Dersom regjeringen klarer målet, vil tallet ha økt til 71 prosent. 92.000 flere israelere vil i så fall bli sysselsatt, i følge Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart