Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hele landet stanset opp til ære for falne soldater

På slaget kl. 20.00 søndag kveld stanset Israel opp i et minutt. Sirener lød over hele landet og markerte inngangen på minnedagen for falne soldater og terrorofre. Den årlige statlige minneseremonien ble arrangert ved Vestmuren, mens flaggene stod på halv stang landet rundt. Forsvarssjef Gabi Ashkenazi holdt en gripende tale. Han brukte mye tid på å fortelle om Libanon-krigen og hvordan den har påvirket nasjonen. – Det siste året har vært hardt for staten og IDF. Navn har blitt lagt til minneplakettene. 233 flere familier er lagt til listen over familier som har mistet sine kjære. Prisen er for høy å bære, sa en alvorlig Ashkenazi. IDF har vært under hard kritikk for sin håndtering av krigen mot Hizbollah. Også dette kommenterte forsvarssjefen. – Vi har nøye etterforsket den siste krigen og vi er nå opptatt av å implementere lærdommen. Granskningen avslørte heltemodige handlinger og krigernes fantastiske hengivenhet. Når disse historiene blir kjent for befolkningen vil ingen kunne hevde at denne generasjonen forvitres, forsikret han. – Som en som stod alt for mange ganger på dørterskelen til familier som hele verden kollapset for i et øyeblikk, som en kommandant og en stridende, ønsker jeg å fortelle dere: Det er ingenting som er mer fryktelig, mer vanskelig, eller mer smertelig enn en krig, la Ashkenazi til. Også fungerende president Dalia Itzik holdt en minnetale ved markeringen. Hun var tydelig berørt under hele seremonien. – I kveld gråter Israel […] Vi har ingen trøstende ord, men vi omfavner dere, familiene, med en endeløs kjærlighet, forsikret hun. De som falt mens de forsvarte sitt land "ville ønsket at vi var forente", la Itzik til. Itzik beskrev tapet av jødiske, arabiske, beduinske og drusiske soldater i årenes løp, som "en blodspakt". I år, som alle andre år, er IDF "veggen som forsvarer oss […] IDF er vår hjørnestein". Noen timer før markeringen ved Vestmuren, åpnet statsminister Ehud Olmert offisielt minnedagen ved Ammunition Hill i Jerusalem. – Vår plikt overfor de falne og deres familier, er å gjøre alt vi kan for å forkorte den lange veien som leder til forhindring av krig og til fred, sa Olmert. 1860 er året da de første jødene flyttet utenfor Jerusalems murer for å etablere nye nabolag på utsiden. Siden den gang har 22.305 israelske soldater blitt drept i tjeneste, skriver Yedioth Aharonoth. Av disse har 233 dødd i løpet av det siste året, 119 under Den andre Libanon-krigen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart