Mitt land trenger meg

Løytnant Ofer Naugauker nekter å gi seg. 22-åringen pådro seg lettere skader under en IDF-operasjon på Gaza-stripen i november, men da han ble fraktet bort fra slagmarken i et pansret kjøretøy, ble bilen truffet av to palestinske bomber som lå i veikanten. Armen til Naugauker ble knust i det den ble gjennomboret av bombene. Viktige nerver ble revet av og følelsene i fingrene er forsvunnet. I dag kan hånden knapt fungere til noe som helst. Landets ledende kirurger og ortopeder har nå gitt opp å få reparert skadene, men selv er soldaten fast bestemt på å vise at hans vilje er sterkere enn sin egen kropp, skriver Jerusalem Post. Nå ønsker han å tjenestegjøre i hæren på ny og lede soldater ut i striden. Hans bestemmelse ble ikke så godt mottatt blant familie og venner, som naturlig nok synes han har ofret nok for landet sitt. – Mange mennesker tror jeg er gal og at jeg burde slutte og fortsette med livet mitt utenfor IDF. Noen ganger er jeg enig med dem, men da tenker jeg på vennene og på landet mitt og forstår at det er bruk for meg i hæren, forklarer den innsatsvillige løytnanten. – Jeg føler jeg er på et oppdrag og at jeg må returnere til tjenesten. Jeg er bekymret for mine soldater og mine venner og tror at landet mitt trenger meg, sier Naugauker. I forrige uke mottok han fortjenestemedalje for sin innsats for IDF.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart