Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Angrepet hadde Hizbollah-stil

Hamas-angrepet på Israels uavhengighetsdag hadde samme stil som Hizbollah-angrepene mot landets nordgrense, sier en IDF-kilde til Jerusalem Post. Hizbollah har ofte satt i gang bombardement av raketter og granater som avledningsmanøver for bevegelser i terrorgruppens bakkestyrker. Det var et slikt angrep som startet krigen mellom Israel og Hizbollah sommeren 2006. Kilder i Hamas-hæren på Gaza-stripen, Izz el-Din al-Qassam brigadene, opplyser at de angrep Israel med ca. 40 Kassam-raketter og flere titalls granater tirsdag morgen. [I følge Jerusalem Posts tall var det snakk om minst 12 raketter og ca. 20 granater.] Samtidig blir det understreket at våpenhvilen fra slutten av november "ikke lenger eksisterer". Det er første gang på de fem siste månedene at Hamas har tatt på seg ansvaret for rakettangrep. Terrorgruppen sier angrepet er et svar på IDFs operasjoner i løpet av helgen, hvor ni palestinere ble drept, de fleste av dem væpnede terrorister som ble drept i kamp. Rakettene og granatene slo ned i åpne områder i det vestlige Negev, og førte ikke til noen personskader. I følge Ha’aretz skal noen jordbruksbygninger ha blitt skadet. Israel skal ikke ha umiddelbare planer om en storstilt gjengjeldesesaksjon mot Hamas. Statsminister Ehud Olmert og forsvarsminister Amir Peretz har samtalt om angrepet på telefon, men nye sikkerhetskonsultasjoner er ikke planlagt før onsdag morgen, i følge regjeringskilder. – IDF vil gå inn for et begrenset militært svar på rakettbombardementet, sier IDF-kilder til Ha’aretz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart