Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Uunngåelig med krig på Gaza-stripen

Hamas har bevist igjen at alle deres løfter om våpenhvile ikke er bindende, skriver Amos Harel og Avi Issacharoff i en analyse i Ha’aretz. Siden Hamas aksepterte en midlertidig våpenhvile i slutten av november 2006 er Israel blitt angrepet med over 200 Kassam-raketter og omkring 50 bomber er utplassert langs grensegjerdet rundt Gaza-stripen. Hamas sine væpnede terrorstyrker var involvert i flere av disse angrepene. Gårsdagens angrep var imidlertid det første hvor Hamas offisielt tok på seg ansvaret. I pressemeldingen overdrev de til og med antall raketter og granater som ble skutt. Journalistene tror angrepet var lagt til Israels uavhengighetsdag for å maksimere effekten. Sjef for IDFs Sørkommando, Yoav Galant, mener en militær konfrontasjon med Hamas på Gaza-stripen er uunngåelig. Organisasjonens ideologi, de stadige angrepene og den militære opprustningen på Gaza-stripen leder alle til en slik konklusjon. Den israelske hæren forbereder seg nå i en skala som tilsvarer forberedelsene før den første Libanon-krigen i 1982, skriver Ha’aretz-journalistene. På Gaza-stripen forbereder man seg også, både mot eksterne og interne fiender. Den nye samlingsregjeringen har ikke klart å gjøre slutt på rivaliseringen mellom Hamas og Fatah, påpeker Harel og Issacharoff. De avslutter sin analyse med følgende konklusjon: "Det ser ut som om det eneste som kan redde Gaza-befolkningen fra en borgerkrig er en storstilt israelsk militæroperasjon."


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart