Skal avgjøre om Olmert skal etterforskes

Medarbeiderne til riksadvokat Menachem Mazuz skal i gang med å granske beviser som skal knytte statsminister Ehud Olmert til en korrupsjonssak. Forholdet går tilbake til da Olmert var industri-, handels- og arbeidsminister i Ariel Sharons regjering. Etterforskerne er ventet å komme med en uttalelse om saken de nærmeste dagene. Det vil også bli levert en anbefaling til Mazuz, om statsministeren bør siktes eller ikke. Riksadvokaten vil dermed være den som endelig skal bestemme om en kriminaletterforskning skal igangsettes mot ham. Korrupsjonsanklagene mot Olmert sier han blandet seg inn i en offentlig prosedyre, skriver Yedioth Aharonoth. Den skulle avgjøre om en kamerat av ham, advokat Uri Messer, fikk midler til et prosjekt han hadde søkt om støtte til. Ehud Olmert skal ha arbeidet bak kulissene for å endre de betingelsene som ble satt av investeringskontoret, til fordel for Messer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart