Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Studentopprør i Tel Aviv

Det oppstod voldelig konflikt mellom demonstrerende studenter og politi i Tel Aviv onsdag ettermiddag. Studentene protesterte mot budsjettkutt til høyere utdanninger og blokkerte en av byens hovedgater. Fem personer skal ha blitt såret i opptøyene. Dette var en politimann, en fotograf, studentbevegelsens leder og to andre protestanter. I tillegg ble sju studenter tatt i varetekt av politiet. Protestaksjonen skal i følge arrangørene ha hatt en oppslutning på 10.000 personer. Etter selve arrangementet begynte studentene å marsjere mot Rabin Square, helt sentralt i Tel Aviv. Slagord ble utropt og bildekk ble brent, mens mange av demonstrantene løp rundt med plakater som lød; "Vi blir slaktet", eller "vi får ingen utdanning, bare arbeidsledighet". Mange israelske kjendiser skal også ha deltatt i demonstrasjonen. Et brev, signert av dusinvis av artister, ble sendt til statsminister Ehud Olmert, som en støtteerklæring til studentene. I to uker har deler av utdanningsinstitusjonene i Israel vært holdt stengt av studentbevegelsen. I følge Itay Shonshein, leder for organisasjonen, vil kampen fortsette også ut neste uke, dersom det er nødvendig. – Vi vil fortsette å kjempe inntil vi oppnår vårt mål. Statsminister Ehud Olmert burde stige ned fra sin høye hest og møte studentene øyeblikkelig. Om han ikke gjør det, vil vi fortsette å protestere og sette hele landet i fyr og flamme, lover Shonshein.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart