Studentopprør i Tel Aviv

Det oppstod voldelig konflikt mellom demonstrerende studenter og politi i Tel Aviv onsdag ettermiddag. Studentene protesterte mot budsjettkutt til høyere utdanninger og blokkerte en av byens hovedgater. Fem personer skal ha blitt såret i opptøyene. Dette var en politimann, en fotograf, studentbevegelsens leder og to andre protestanter. I tillegg ble sju studenter tatt i varetekt av politiet. Protestaksjonen skal i følge arrangørene ha hatt en oppslutning på 10.000 personer. Etter selve arrangementet begynte studentene å marsjere mot Rabin Square, helt sentralt i Tel Aviv. Slagord ble utropt og bildekk ble brent, mens mange av demonstrantene løp rundt med plakater som lød; "Vi blir slaktet", eller "vi får ingen utdanning, bare arbeidsledighet". Mange israelske kjendiser skal også ha deltatt i demonstrasjonen. Et brev, signert av dusinvis av artister, ble sendt til statsminister Ehud Olmert, som en støtteerklæring til studentene. I to uker har deler av utdanningsinstitusjonene i Israel vært holdt stengt av studentbevegelsen. I følge Itay Shonshein, leder for organisasjonen, vil kampen fortsette også ut neste uke, dersom det er nødvendig. – Vi vil fortsette å kjempe inntil vi oppnår vårt mål. Statsminister Ehud Olmert burde stige ned fra sin høye hest og møte studentene øyeblikkelig. Om han ikke gjør det, vil vi fortsette å protestere og sette hele landet i fyr og flamme, lover Shonshein.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart