Ønsker seg finansministerposten

Riksadvokat Menachem Mazuz bestemte for kort tid siden at statsminister Ehud Olmert ikke kan inneha finansministerporteføljen på ubestemt tid. Dette har gitt forsvarsminister Amir Peretz blod på tann, skal vi tro medarbeidere Yedioth Aharonoth har snakket med. Under regjeringsforhandlingene mellom Ap og Kadima, var han dessutten svært interessert i posisjonen. – Dersom de bytter porteføljer vil det indikere et genuint skifte i regjeringens mål og dens intensjoner om å gjøre noe seriøst med det sosialøkonomiske gapet, hevder kilden. Finansminister Avraham Hirchson er for øyeblikket under etterforskning og er derfor midlertidig suspendert fra sin stilling. Søndag varslet Olmert at han vil ta over porteføljen, inntil Hirchsons rettssak er over. Men også Olmert risikerer å bli kriminaletterforsket, dersom Mazuz anbefaler det, og må dermed kanskje selv ut i suspensjon. Derfor har riksadvokaten bestemt at Olmert kun kan inneha finansporteføljen, inntil en ny finansminister er blitt funnet. Hirchson er mistenkt for å ha underslått midler fra en arbeiderorganisasjon, mens Olmert er mistenkt for en rekke korrupsjonssaker.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart