Storstilt øvelse simulerer syrisk angrep

Hundrevis av stridsvogner og tusenvis av soldater innledet torsdag en storstilt militærøvelse i Judea-ørkenen. Øvelsen skal forberede mannskapene på et fryktet angrep fra Syria mot Golan-høydene, skriver Yaakov Katz i Jerusalem Post. Etter Den andre Libanon-krigen har israelsk militæretterretning hevdet at krig mot Syria er mer sannsynlig enn på flere tiår. IDF er i høy beredskap i nord i frykt for et overraskelsesangrep. – Vi forbereder oss for muligheten av krig på alle fronter, sier oberst Roni Belkin, nestkommanderende for 162. divisjon. Israel frykter at Syria vil gjøre et snikangrep på Golan-høyden som sikrer Bashar Assad nok territorium til å presse Israel til forhandlingsbordet. I bakhånd har han også et stort antall raketter som truer alle de store byene i Israel. – I et svakt øyeblikk for hans regime, kan Assad bli fristet til å prøve ut en slik plan, analyserer Anshel Pfeffer i Jerusalem Post. Hensikten med Israels militærøvelser er å skremme Assad for å gi etter for en slik fristelse.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart