Olmert tok forhastede beslutninger

Komitéen som er satt ned for å etterforske Den andre Libanon-krigen fra forrige sommer, er nå ferdig med sitt arbeid. I følge Channel 10 kommer rapporten de skal legge frem til å gi flere kritiske kommentarer til statsminister Ehud Olmerts håndtering av krigen. Blant annet skal han ha vært alt for "hastig" i mange av sine beslutninger. Likevel kommer de ikke til å anbefale ham å gå av. I følge TV-kanalen har Winograd-komitéen konkludert med at Olmerts beslutning om å gå til krig mot Hizbollah, var "mangelfull og hastig". Han får også skylden for å dra landet inn i en krigssituasjon, uten å ha sett for seg en klar vei ut. Også forsvarsminister Amir Peretz får gjennomgå, i det han blir beskyldt for å gjøre lite for å kompensere for sin mangel på militær erfaring. Rapporten fra komitéen vil offentliggjøres først på mandag, og de foreløpige rapportene om innholdet bygger kun på lekkasjer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart