Olmert kan bli bedt å gå av sitt eget parti

Det pågår en intens politisk kamp i Israel i forkant av publiseringen av Winograd-rapporten mandag ettermiddag. En sentral kilde i Kadima-partiet tror Ehud Olmert før eller senere vil bli bedt av sine partifeller om å gå av som statsminister, for å unngå at partiet blir med i dragsuget dersom Olmerts avgang blir tvunget frem av andre partier, skriver Ha’aretz. Kilden antydet at Olmert vil kunne fortsette som leder frem til sommeren, da den endelige versjonen av Winograd-rapporten er ventet. Det skal allerede være et flertall blant Kadimas Knesset-representanter som er villig til å støtte en erstatter for Olmert som partileder. Utenriksminister Tzipi Livni er den fremste kandidaten til å overta ledelsen av Kadima.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart