Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Statsministeren må vurdere sin stilling

Opposisjonen i Knesset ber statsminister Ehud Olmert gå av etter publiseringen av Winograd-rapporten mandag. Selv fra partifeller blir Olmert oppfordret til å vurdere sin stilling. – Statsministeren må spørre seg selv, i lys av forholdene, om han har autoritet og evne til å lede regjeringen nå, og om han har makt til å reparere manglene som har blitt avdekket. Dersom svaret på begge disse spørsmålene er "nei", burde han klare å trekke sine egne konklusjoner. I følge ham selv har Winograd-rapporten en stor troverdighet blant befolkningen og det er nå klart at komiteen ikke gav støtte til noen, sier Kadimas Tzachi Hanegbi. Likud-politiker Yisrael Katz er imidlertid ikke i tvil om at han ønsker Olmerts og regjeringens avgang. Opposisjonsleder og Likud-leder Benjamin Netanyahu er et bedre statsministeralternativ enn nåværende statsminister Ehud Olmert, hevder han. – Rapporten åpner bare for én konklusjon: Den mislykkede regjeringen har mistet all moralsk gyldighet til å kunne regjere. Den må returnere mandatet til folket øyeblikkelig, understreker Likuds Gideon Sa’ar. Formann i Nasjonalreligiøst parti, Zevulun Orlev, oppfordrer Olmert til å "levere tilbake nøklene." – Selv om statministeren ikke gikk av da han ble kriminaletterforsket, har Winograd-komiteen ikke gitt ham noe valg. Han må si opp, grunnet alle feilene og manglene som ledet til tap av soldaters og innbyggeres liv og som forhindret at vi oppnådde krigens mål, nemlig å returnere de kidnappede soldatene og avvæpne Hizbollah, krever Orlev. Flere medlemmer av Kadima-partiet brukte mandagen på å forsvare regjeringen og sin statsminister. Yoel Hasson ba det israelske folk om å ikke bruke rapporten som unnskyldning for å kaste regjeringen. – Nasrallah klarte ikke å vinne krigen, så ikke la han vinne nå. Rapporten burde leses med en profesjonell holdning, og ikke bli brukt som et politisk slagvåpen, forklarer han.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart