Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Deltok ikke i Tel Aviv-demonstrasjon

– Demonstrasjonen mot statsminister Ehud Olmert og forsvarsminister Amir Peretz var barnslig, ensidig og tilbød ikke noe alternativ løsning, hevder Peace Now-direktør Yariv Oppenheimer. – Å si "Olmert, gå hjem" uten å tilby noe alternativ er ikke et budskap, men en blindhet som jeg nekter å være en del av, forklarer han overfor Yedioth Aharonoth. Peace Now var organisasjonen som stod bak en demonstrasjon etter Den første Libanon-krigen i 1982, som samlet hele 400.000 mennesker. Dette er den desidert største demonstrasjonen som har blitt arrangert i Israel. Yitzhak Rabin, Shimon Peres og Shulamit Aloni var blant noen av de kjente personlighetene som deltok den gangen. Gjennom arrangementet klarte man å presse regjeringen til å sette ned en granskningskommisjon, for å etterforske forholdene rundt en kristen-libanesisk militsgruppes massakre av palestinere i flyktningeleirene Sabra og Shatilla. Men i følge Oppenheimer kan man ikke sammenlikne dagens protestaksjon, med den anno 1982. – Den gang var demonstasjonen arrangert av en gruppe som visste hvorfor de protesterte. Den aksjonen hadde et budskap angående Israels karakter og statens ansvar for hva som skjer i Midtøsten, hevder han. I følge direktøren bruker israelsk høyreside folkeholdningen til sin fordel, slik at man kan få fremskyvet valget. – Jeg deler ikke oppfatningen av at dersom Olmert går av, vil landets problemer bli løst. Dersom Olmert sier "jeg forblir statsminister og fortsetter fredsprosessen," er det greit for meg, forklarer Oppenheimer til Yedioth Aharonoth.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart