Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Gå av

Det ledende regjeringspartiet Kadima bør arrangere partiledervalg for å erstatte statsminister Ehud Olmert, sa Tzipi Livni onsdag. Utenriksministeren sier hun har mistet tilliten til sin partileder og regjeringssjef etter offentliggjøringen av Winograd-rapporten. På en pressekonferanse i Jerusalem avslørte den populære ministeren at hun selv ønsker å stille som kandidat til partiledervervet. – Jeg har fortalt statsministeren i private samtaler at jeg mener det er rett av å levere sin oppsigelse, sa Livni. – Du kan ikke lede en opprørskampanje mens du fortsatt er nummer to [visestatsminister, und. anm]. Du må veie dine valg og bestemme deg for hva du ønsker å gjøre, skal Olmert ha fortalt Livni, i følge Yedioth Aharonoth. Selv hevder hun at hun aldri har truet med å skape opprør. En av Kadima-lederens medarbeidere konkluderte etter Livnis pressekonferanse med at Olmert ikke har noe annet valg enn å si henne opp. – Etter at hun gjorde det hun gjorde finnes det ikke noe annet alternativ enn å gi henne sparken, ettersom hun har oppført seg upassende, hevdet kilden. Tzipi Livni understreket at det var en rett beslutning å gå til krig mot Hizbollah. Derimot mener hun mange av valgene som ble tatt av Olmert under krigens gang, var uakseptable. Livni går ikke inn for nyvalg til Knesset, og er trygg på at Kadima er det rette partiet til å lede landet. – Jeg mener Kadima burde forbli [i regjering] og styre staten Israel. Når tiden er inne vil jeg annonsere mitt kandidatur til partilederrollen. Jeg tror fremskyving av Knesset-valget ville vært feil, siden staten Israel trenger stabilitet. Dersom statsministeren bestemmer å gå av tror jeg Knesset kan danne en ny regjering, forsikret utenriksministeren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart