Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Høy presisjon er avgjørende for luftangrep

Målrettede luftoperasjoner mot terrorister er en av Israels viktigste virkemidler mot rakettangrepene fra Gaza-stripen. De siste årene har også andre land tatt i bruk denne omstridte taktikken, blant annet USA, skriver Yaakov Katz i Jerusalem Post. Både statsminister Ehud Olmert og forsvarssjef Gabi Ashkenazi tror målrettede drap fra luften vil kunne redusere Kassam-angrepene dramatisk, og er derfor tilbakeholdne med å starte en bakkeoperasjon. Men Israel kan bare fortsette å sette terrorister ut av spill på denne måten så lenge ikke angrepene forårsaker store sivile tap, påpeker Katz. Straks uskyldige kvinner og barn mister livet vil det internasjonale presset starte og nedtellingen til avslutning av den pågående kampanjen starter. Katz mener de israelske luftstyrkene har forbedret seg siden målrettede luftoperasjoner mot terrorister startet under begynnelsen av den andre intifadaen. Da Israel drepte Hamas-kommandanten Salah Shehada i et bombeangrep i 2002 ble samtidig 14 sivile palestinere drept, inkludert barn. Til og begynne med hadde IDF kun én rakett-type til bruk i de målrettede operasjonene. I dag benyttes minst fem forskjellige våpensystemer, og man prøver hele tiden å utvikle mer presise våpen. – Ved å basere seg på målrettede luftangrep, risikerer IDF å gjøre feil og å gjenta hendelsene fra i fjor sommer da tre luftangrep drepte 13 sivile palestinere i løpet av åtte dager, avslutter Katz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart