Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Olmert forventer at Ap blir i koalisjonen

Statsminister Ehud Olmert regner med at Arbeiderpartiet vil fortsette i regjeringskoalisjonen, enten Ehud Barak eller Ami Ayalon overtar ledervervet, skriver Aluf Benn i Ha’aretz. Anshel Pfeffer i Jerusalem Post påpeker at sentralkomitéen i Ap neppe vil oppgi kontrollen over sentrale departementer uten videre. Derfor kan både Barak og Ayalon komme til å inngå kompromiss med Olmert, til tross for sine uttalelser i valgkampen. Ingen av dem vil være motivert til å tvinge frem nyvalg når de ser hvor mye Likud og Benjamin Netanyahu leder på meningsmålingene, analyserer Benn. Israels kritiske sikkerhetssituasjon er også en hovedårsak til at svært få politikere i koalisjonspartiene ønsker å bryte regjeringssamarbeidet. Gaza-stripen koker over, og det er trussler om krig i nord, fulgt av antydninger om fred, skriver Benn. Dersom Olmert klarer å beholde Ap i koalisjonen, vil han ha noen rolige måneder frem til Winograd-komiteens endelige rapport blir utgitt. Dersom komiteen bestemmer seg for å oppfordre Olmert til å gå av, vil det bli levert advarsler og det er ventet langvarige forhandlinger. Dette vil utsette prosessen minst ett år, i følge Benn. Dersom komiteen ikke trekker personlige konklusjoner, har ikke Olmert noe å bekymre seg for. Dersom det blir reist tiltale i noen av forholdene hvor Olmert blir etterforsket for korrupsjon, vil den ikke komme før tidligst i slutten av året. – Derfor er det ikke sannsynlig at Olmerts politiske fremtid blir avgjort før de første månedene av 2008, hvis ikke Ap gjør det politisk ufornuftige og presser frem nyvalg, avslutter Benn.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart