Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Så lenge vi kontrollerer Vestbredden er vi uslåelige

Opposisjonsleder Benjamin Netanyahu (Likud) ser på de tomme landområdene på Vestbredden som et viktig militærstrategisk område for Israel.
– Dersom man uten videre forventer at Israel vil trekke seg tilbake til grensen fra 1967 er det urettferdig, umoralsk og veldig farlig for staten Israel, sa Netanyahu i en tale mandag. Den tidligere statsministeren dominerer for tiden israelske meningsmålinger.
Netanyahu vil ikke kontrollere den palestinske befolkningen, men beholde militær kontroll over de «tomme territoriene» som Israel vant i en forsvarskrig mot Jordan for 40 år siden.
– Debatten går ikke på de befolkede områdene [de palestinske byene og landsbyene], men de tomme territoriene. Debatten er om deler av vårt hjemland, som også er grunnleggende for vårt forsvar, sa Likud-lederen.
– Hovedproblemet med Oslo-avtalene var at det ble krevd av Israel å gjøre flere og flere innrømmelser, samtidig som palestinerne fortsatte å kreve rett til å vende tilbake [for de palestinske flyktningene]. Vi må finne en partner for fred og få rett til å vende tilbake bort fra agendaen. Å slette retten til retur er en betingelse for nye [israelske] innrømmelser. For øyeblikket har vi ingen partner, fordi vi står ovenfor sier de ønsker å ødelegge oss, sa Netanyahu.
Han avviste også en israelsk tilbaketrekning fra Golan-høyden.
– Dersom vi forlater Golan-høyden vil vi få et stykke papir, men en grense som ikke kan forsvares, argumenterte Netanyahu.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart