Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Arabiske dokumenter avslører at målet var å utslette Israel

– Den største myten [når det gjelder Seksdagerskrigen] er at det ikke var noen virkelig og umiddelbar arabisk trussel, at Israel på en eller annen måte kunne ha forhandlet seg ut av krisen i 1967 og at landet ikke stod overfor en eksistensiell trussel eller noen trussel i det hele tatt, sier den israelske historikeren Michael Oren. – Ingen av [historikerne eller ekspertene] som sprer denne myten arbeider ut i fra arabiske kilder, påpeker Oren. Det bakenforliggende motivet er å fremstille det som om Israel bærer eneansvaret for konflikten i Midtøsten. Oren avviser også at Israel var ute etter å utvide sine territorier under Seksdagerskrigen. – Etter mitt syn var det stikk motsatt. Israel ble tatt på sengen av krisen, var uforberedt og fikk panikk, trodde de stod overfor en eksistensiell trussel og planla ikke å utvide sine landområder, sier Oren. – Israel gjorde hva de kunne for å holde Jordan og Syria ute av krigen. Mine undersøkelser av arabiske dokumenter viser at araberne hadde virkelige planer om å angripe og ødelegge staten Israel, legger Oren til. BAKGRUNN: Eksempler på planene til de arabiske lederne.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart