Hizbollah eksisterer knapt sør for Litani

Den italienske UNIFIL-sjefen, Claudio Graziano, sier geriljaorganisasjonen Hizbollah knapt har noen styrker sør for Litani-elven. Dersom den fredsbevarende styrken kan få fortsette sitt arbeid, vil trusselen om krig være fullstendig fjernet i løpet av tre år, tror generalmajoren. Graziano sier FN-soldatene i Sør-Libanon er villige til å ofre sitt liv for fred, sikkerhet og stabilitet i området. Representanter for israelske myndigheter hevder Hizbollah har gjenoppbygd sin styrke både nord og sør for Litani-elven etter krigen i fjor sommer. I følge nyhetsreportasjer skal Hizbollah ha utviklet sine underjordiske anlegg like i nærheten av UNIFIL-baser. Dette blir kategorisk avvist av Graziano. Hans styrke på 13.000 mann gjennomfører 400 patruljer i døgnet og bemanner nesten 200 observasjonsposter. – Vi patruljerer hvert hjørne av Sør-Libanon, og hvis det var et bunkersystem ville vi funnet det, sier UNIFIL-sjefen til Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart