Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ultraortodokse byer står for halve befolkningsveksten

De ultraortodokse tettstedene stod for nesten halvparten av den totale veksten i bosettere på Vestbredden fra juni 2006 til juni 2007. Totalt økte antallet israelere øst for den grønne linje med 5,45 prosent, fra 260.932 til 275.156. Dersom man holder de ultraortodokse byene utenom, er befolkningsveksten blant bosetterne 3,7 prosent – bare 0,2 prosentpoeng over det som blir ansett som "naturlig vekst", melder Nadav Shragai i Ha’aretz. Ved utgangen av juni bodde 72.106 av bosetterne på Vestbredden i de ultraortodokse tettstedene Beitar Ilit, Modi’in Ilit og Kochav Yaakov, i følge tall fra innenriksdepartementet. De fleste av de ultraortodokse jødene bor ikke på Vestbredden av ideologiske årsaker. Det er stort sett snakk om unge familier som har slått seg ned i disse områdene på grunn av de høye boligprisene i Jerusalem og Bnei Brak. I Beitar Ilit utgjør barn 63 prosent av befolkningen. Ultraortodokse rabbier regner med at de tre tettstedene vil bli inkludert i Israel i en fremtidig fredsavtale.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart