Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Netanyahu ble gjenvalgt med 73,2 prosent av stemmene

Benjamin Netanyahu fikk 73,2 prosent av stemmene i Likuds ledervalg tirsdag. De to andre utfordrerne, Moshe Feiglin og Danny Danon, fikk henholdsvis 23,4 prosent og 3,4 prosent hver. Valgdeltakelsen blant Likuds medlemmer var på omlag 40 prosent, og ikke uventet var det Feiglin som klarte å motivere flest av sine tilhengere til å avgi stemme. I følge israelske medier utgjør Feiglins sympatisører rundt ti prosent av Likuds 96.000 medlemmer. Feiglin er en religiøs bosetter som går inn for å forby arabisk deltakelse i Knesset, trekke Israel ut av FN og oppfordrer ikke-jøder til å flytte fra Israel. Netanyahu har lovet at Feiglins høyreekstreme synspunkter ikke skal endre Likud-partiets politikk. Allerede på valgnatten ble Feiglin holdt utenfor det gode selskap, da Likuds sikkerhetsvakter nektet ham adgang til hovedkontoret, i følge Israel Radio. Netanyahu benektet senere at han hadde gitt en slik ordre. Seierstalen til Netanyahu ble boikottet av israelske medier fordi valgvinneren i siste øyeblikk valgte å flytte talen til et annet rom, melder Jerusalem Post. – Likuds vei tilbake til statsministerens kontor har begynt, sa Netanyahu etter at valgseieren var sikret. – Vi vant det lille slaget, og nå starter vi den store krigen. I morgen starter vi arbeidet med å styrte regjeringen og returnere til makten, sier en medarbeider av Likud-lederen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart