Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fordelene med å være en upopulær statsminister

I mars innrømmet statsminister Ehud Olmert at han er en "upopulær statsminister". På grunn av denne situasjonen har opposisjonen både på høyre- og venstresiden fryktet at Olmert ville gjøre store innrømmelser for fred eller gå til krig for å øke sin popularitet, skriver Herb Keinon i en analyse i Jerusalem Post. Keinon påpeker fordelen ved at Olmert er upopulær i befolkningen, samtidig som han har koalisjonspartnere i Knesset som er for svake til å kvitte seg med ham. Det gir Olmert mulighet til å følge den politikken han tror på, uten å måtte ta for mye hensyn i øst og vest. Etter at en Kassam-rakett slo ned i gårdsplassen til en barnehage i Sderot mandag, kunne Olmert fulgt opinionsbølgen i Israel og sendt stridsvogner inn på Gaza-stripen eller satt i gang store luftangrep på infrastrukturen til Hamas. Dette ville økt hans popularitet, men Olmert har mer tro på å presse terrororganisasjonene gjennom målrettede angrep og raske raid inn og ut av Gaza-stripen. – Olmert innser at det er nødvendig å ha lange linjer og tenke nøye over hva man må gjøre, skriver Keinon. Etter Den andre Libanon-krigen ble statsministeren kritisert for å ha gått til krig forhastet. – Utfordringen hans nå vil være å huske denne leksen samtidig som det ikke slår ut i fullstendig handlingslammelse, avslutter Keinon.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart