Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

En påminnelse om den glemte krigen

Sersjant Ben-Zion Haim Henmans (bildet) død i kamp med palestinske terrorister i Nablus var en påminnelse om "den glemte krigen" på Vestbredden, påpeker Amos Harel i Ha’aretz. Mindre enn én times kjøring fra Tel Aviv kjempes det en daglig krig, som krevde årets første soldatliv tirsdag. – Det er vanlig å hevde at terror ikke kan overvinnes [militært], men i løpet av årene som IDF og Shin Bet har kjempet mot palestinsk terrorisme har de nådd så nær seier som mulig, skriver Harel. Hittil i år er kun to soldater (én på Gaza-stripen og én på Vestbredden) og seks sivile israelere (tre i selvmordsbombe i Eilat, to av Kassam-angrep i Sderot og en som ble knivstukket i Etzion-bosetningene på Vestbredden) drept. Dette er veldig små tall, sammenlignet med år 2002, da 450 israelere ble drept. Den siste selvmordsbomben i en israelsk storby var for hele 18 måneder siden. – Seiersoppskriften er en kombinasjon av aggressiv innhenting av etterretning av Shin Bet, hindringen som er skapt av sikkerhetsgjerdet og full operasjonsfrihet for IDF i de palestinske byene, mener Harel. De israelske forsvarsstyrkene ser på arrestasjoner av militante palestinere og kontrollene på de mest sentrale veisperringene som avgjørende i kampen mot terror.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart