Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel investerer svært lite i utdanning

Staten Israels investeringer i sine studenter er en av de laveste blant verdens industriland, i følge en rapport fra den internasjonale økonomiske samarbeidsorganisasjonen OECD. Den viser at Israel investerer ca 24.100 kroner per student i året. Regjeringenes investeringer i privat utdanning sank gjennom hele forrige tiår og står nå for 76,4 prosent av finansieringen for privatskolene. OECDs studier viser at israelske studenter bruker svært liten tid på å lære å lese, skrive, litteratur og språk. Likevel bruker man langt mer tid på matematikk enn sine motstykker i Japan, Sør-Korea, Russland og Frankrike m. fl. Hvert eneste år synker regjeringens investeringer i høyere utdanning, noe som tvinger utdanningsinstitusjoner til å søke hjelp til finansieringen hos private bedrifter. Som et resultat av dette er den private finansieringen av utdanningssystemet en av de høyeste blant landene i undersøkelsen. OECD-rapporten konkluderer med at Israel kommer nest dårligst ut blant industrilandene hva gjelder offentlig investering per student som tar høyere utdanning. Bare Hellas kommer dårligere ut. Dette betyr, i følge organisasjonen, at dersom ikke noe drastisk skjer vil Israel få problemer med å holde følge med landene de gjerne sammenliknes med.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart