Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

20 jøder lever i frykt

På 1940-tallet bodde det omkring 4.000 jøder i Burma, men nå er det bare omlag 20 igjen, skriver Itamar Eichner i Yedioth Aharonoth. Da Japan invaderte Burma under andre verdenskrig valgte mange av jødene å reise til USA eller til det britiske mandatområdet Palestina, hvor jødene var lovet et nasjonalt hjemland. Etter militærkuppet i 1962, og privatiseringen av private selskap i 1964, økte utvandringsbølgen igjen. Det lille jødiske samfunnet som er igjen i Burma, er delt mellom hovedstaden Yangon og den nest største byen Mandalay. – Det jødiske samfunnet her lever i frykt. Ingen vet hva som vil skje i morgen, sier Sami Samuels fra Yangon. Etter at konflikten mellom militærjuntaen og de buddistiske munkene flammet opp, har jødene leid et privat sikkerhetsselskap for å passe på synagogen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart