Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Utdanning nøkkel til økonomisk vekst

Direktør i Israels Bank, Stanley Fischer, forklarte tirsdag at et effektivt udanningssystem er nøkkelen til økonomisk vekst i Israel. – Dersom vi oppnår en gjennomsnittlig vekst på fem prosent hvert år de neste 25 årene, vil vi i 2032 ha en BNP på 3 billioner [med 2007s prisnivå], i forhold til en BNP på 886,5 milliarder i 2007. For å sammenlikne: Dersom vi skulle vokse med tre prosent årlig, vil BNP kun nå 1,85 billioner. Det er en enorm forskjell på hele 60 prosent. Det er viktig at vi forstår at om vi oppnår varig høy vekst, vil vi ha de nødvendige ressursene tilgjengelig for å gjøre noe med eksisterende problemer på kritiske områder, som sosiale velferdsgoder, sa Fischer. For å kunne oppnå et høyt og varig vekstnivå trenger regjeringen å fokusere på utdanning, for å redusere fattigdom i det lange løp. De må også investere og bygge ut velferden, fastslo banksjefen. – Samfunnet i Israel kan ikke lykkes med store sosiale gap, og dersom en stor del av befolkningen lever med en veldig lav levestandard, la han til. I følge den Fischer har ikke den israelske regjeringen satset nok på høyere utdanning, skriver Jerusalem Post. Dersom ikke dette endres snarest, kan landet være på vei mot forvitring. – På noen måter har vel denne erosjonen allerede begynt, sa Fischer bestemt. Ikke minst, legger han til, er det israelske utdanningssystemet svært ineffektivt. På tross av at landet bruker mer og mer penger per elev, får man bare dårligere og dårligere resultater i forhold til land det er naturlig å sammenlikne seg med.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart