Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kun 20 prosent jøder sier de er sekulære

Bare én av fem jøder i Israel definerer seg selv som sekulær, i følge en ny meningsmåling. Dette er en kraftig nedgang fra 1970-tallet. I 1974 opplyste to av fem jøder i Israel at de regnet seg selv som sekulære. Meningsmålingen bygger på 1016 intervjuer gjennomført av Guttman-senteret ved Israels demokrati institutt. Undersøkelsen er også brutt ned etter deltakernes geografiske bakgrunn. 93 prosent av jødene med bakgrunn i Midtøsten (mizrahim) hevder de har en slags religiøs tilknytning. For jøder med europeisk bakgrunn (ashkenazim) er tilsvarende tall 64 prosent. Av jødiske israelere hvor begge foreldre er født i Israel, sier 85 prosent at de har en slags religiøs tilknytning. 56 prosent av de orientalske jødene definerer seg selv som religiøse, mens kun 17 prosent av ashkenazim gjør det samme. Generelt avdekker undersøkelsen at ungdom er mer religiøse og mennesker med akademisk utdannelse mer sekulære. Det kommer også frem at sekulære er overrepresentert på den politiske venstresiden, i følge Ha’aretz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart