Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

2 shekel-mynt ble sluppet søndag

Israels Bank slapp søndag den nye 2 shekel-mynten ut på markedet, melder Ha’aretz. Banken vil distribuere den gjennom kommersielle banker, og håper den vil bidra til at små kjøp blir mer effektive, ved at færre mynter blir i omløp. Dette vil også få positive økonomiske konsekvenser for Israels Bank, som med dette reduserer sine egne kostnader ved pengeproduksjon. En undersøkelse gjort for Ha’aretz viser at de fleste selvstendig næringsdrivende er positive til den nye myntvaløren. Baksiden av mynten er basert på en gammel israelsk mynt, helt tilbake fra Makkabeertidens store hersker Johanan Hyrkanos (127-104). Hyrkanos har vært svært omstridt i Israels historie, ettersom han var den første av makabeerherskerne som hadde makt over militæret, kongetronen og øversteprestrollen på en og samme tid. Han var heller ikke av Sadoks ætt og derfor egentlig ikke skikket til å være øversteprest. Men i det moderne Israel har makkabeertiden igjen blitt tatt frem som et samlende element i jødisk-israelsk kultur, ettersom det er historien om sist gang jødene var frie i sitt eget hjemland. Mynten er designet av Ruben Nutels.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart