Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Vurderer søksmål mot Siemens

Israels jernbaneselskap (IR) fikk vite søndag at deres bestilling av nye jernbanevogner fra Tyskland blir forsinket til juni 2008. Det var i januar 2006 at det tyske selskapet Siemens vant budrunden om å få lov til å forsyne Israel med splitter nye vogner. Nå vurderer IR søksmål, etter en rekke forsinkelser. Avtalen var at 86 togvogner, til en verdi av 990 millioner kroner, skulle leveres i desember i år. I tillegg fikk IR opsjon på å kunne bestille 585 nye vogner, til en verdi av 5,65 milliarder kroner. Men da Siemens så at tidsfristen ikke holdt, ba de om en utsettelse til april 2008. Dette gikk IR med på. Nå har det tyske gigantselskapet bedt om utsettelse enda en gang, noe den israelske kunden neppe ser ut til å akseptere. Bestillingen var ment å tilfredsstille et stadig økende behov for jernbanetrafikk i Israel, samt skape muligheter for å kunne utvide jernbanenettverket i landet. Togene i Israel er ofte overfulle, skriver Ha’aretz, og IR blir nå tvunget til fortsatt å bruke vogner som i realiteten er klare for skraphaugen. Også vedlikeholdet av dem koster mye penger. I følge Siemens skyldes forsinkelsene tekniske endringer i deres produksjonshaller i Europa.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart