EU lover 3,6 milliarder kroner til PA i 2008

Giverkonferansen for de palestinske selvstyremyndighetene er i gang i Paris. EU åpnet dagen med å love 3,6 milliarder kroner i hjelp til de palestinske områdene i år 2008. USA og Japan har lovet 3 og 0,6 milliarder i støtte. En rekke arabiske land deltar på møtet i Paris med sine utenriksministre. Irak, Syria og Jemen deltar med sine ambassadører. Israelske diplomater forventer at også de arabiske landene vil komme med løfter om stor pengehjelp til PA, men utbetale mindre når det kommer til stykke. Egypt skal være blant landene som ikke ønsker å vise alt for ensidig støtte til PA-formann Mahmoud Abbas, for ikke å provosere Hamas for mye. Både Egypt og Saudi-Arabia arbeider for å forene Hamas og Fatah i en ny palestinsk samlingsregjering. – En [god] palestinsk økonomi og veien til en palestinsk stat er i Israels interesse, på samme måte som Israels sikkerhet må være i palestinernes interesse, sier Israels utenriksminister Tzipi Livni som deltar på møtet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart