Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel er veldig langt fra borgerkrig

Israelske sikkerhetseksperter mener landet er veldig langt fra borgerkrig. Antallet etterretninger om voldelige planer og oppvigleri fra høyreekstreme bosettere er veldig liten, spesielt i sammenligning med perioden rundt Camp David-forhandlingene i juli 2000 og tilbaketrekningen fra Gaza-stripen i august 2005. Trusselnivået mot de muslimske helligdommene på Tempelplassen og statsminister Ehud Olmert blir ansett som veldig lavt, i følge en evaluering som er presentert for regjeringen. I samme rapport anslår ekspertene at høyreekstreme israelere vil møte alle fremtidige evakueringer av utposter eller bosetninger Vestbredden med mer vold enn noen gang tidligere. De høyreekstreme bosetterne tror vold og uroligheter vil skremme regjeringen fra å gjennomføre flere tilbaketrekninger, skriver Amos Harel i Ha’aretz. Før tilbaketrekningen fra Gaza-stripen lovte rabbinere at Gud ville forhindre evakueringen. Det slo ikke til. Derfor mener bosetterne at de bare kan stole på seg selv for å forhindre nye evakueringer, sier sikkerhetskildene. Til tross for økt aktivitet på den diplomatiske fronten gjennom Annapolis-prosesssen, har ikke Shin Bet registrert noe endret trusselbilde fra høyreekstreme bosettere mot ledende israelske politikere. Det skyldes nok først og fremst at bosetterne ikke tror Annapolis-prosessen vil lykkes, og de ser derfor ikke noen umiddelbar fare for Jerusalem, bosetningene eller utpostene. Analysen viser at "høyreekstreme elementer" er mest aktive i perioder hvor de føler sin personlig sikkerhet truet – i perioder med intensivert palestinsk terror eller trusler om evakuering av bosetninger. For eksempel var "en jødisk terrorcelle" aktiv i perioden den andre intifadaen stod på som verst, i 2001 og 2002. Gruppen skal ha myrdet syv palestinere, i følge Harel. Sikkerhetstjenesten Shin Bet hevder de kjenner identiteten til morderne, men har ikke vært i stand til å samle nok beviser til å reise tiltale. BAKGRUNN: Konfrontasjonen i Amona (Februar 2006)


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart