70 Knesset-medlemmer støtter økonomisk kompensasjon til bosettere

Et flertall i Knesset støtter å gi økonomisk kompensasjon til bosettere som frivillig vil flytte fra øst til vest for sikkerhetsbarrieren, opplyser visestatsminister Haim Ramon til Ha’aretz. Han mener tilbudet kan være aktuelt for mellom 30.000 og 40.000 bosettere. – På papiret er det 70 Knesset-medlemmer som støtter lovforslaget, sier Ramon. Samtidig innrømmer han at politikere fra Kadima kan velge å ikke bøye seg for partipisken. – Jeg tror ikke at flere enn ti representanter fra Kadima vil gå imot dette når saken får modnes og statsministeren stiller seg bak den, sier Ramon. Knesset består av 120 representanter, og man må derfor ha støtte fra 60 for å være sikret flertall. Dersom den politiske og økonomiske situasjonen tillater det, kan lovforslaget bli lagt frem til første gangs behandling i Knesset mot slutten av vintersesjonen som avsluttes i mars. – Dersom det kommer til å koste over 50 milliarder kroner, er det ikke sikkert vi går inn for det, sier Ramon.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart