Ba om tilgivelse for Kafr Qasem-massakre

Israels president Shimon Peres ba fredag om tilgivelse for massakren i den arabiske landsbyen Kafr Qasem i 1956. – En forferdelige hendelse skjedde her, og vi er veldig triste på grunn av det, sa Peres under et besøk i landsbyen i forbindelse med den muslimske høytiden Eid al-Adha. 29. oktober 1956, under den første dagen av Sinai-krigen, fikk tre israelske grensepoliti-soldater ordre om å skyte alle som brøt portforbudet i Kafr Qasem. Soldatene skjøt og drepte 47 av landsbyens innbyggere som var på vei hjem fra jobb, uvitende om det nye portforbudet. Blant de drepte var også kvinner og barn, skriver Ha’aretz. Israelske topp-politikere har også tidligere uttrykt sorg over det som skjedde. – De arabiske innbyggerne [i Israel] trenger ikke stønader, men muligheter. Forbindelsen mellom religion og vold må bli kuttet. Vi er alle barn av den samme gud, som ikke har gitt oss tillatelse til å drepe, undertrykke eller ydmyke andre, sa Peres også under besøket.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart