Israel er i krig mot terrorgrupper i sør

– Det som skjer i Sør-Israel kan bare bli beskrevet som en full krig mellom IDF og palestinske terrorgrupper, sa statsminister Ehud Olmert i regjeringsmøtet søndag. – Operasjonene i Gaza vil fortsette, men med stor forsiktighet, for ikke å skape en humanitær krise som kan påvirke uskyldige sivile, slo Olmert fast. Statsministeren avviste også alle rykter om våpenhvile-forhandlinger mellom Israel og Hamas. Israel vil ikke forhandle med dem som ikke har akseptert de grunnleggende krav som det internasjonale samfunnet har satt, understreket Olmert. FN, EU, USA og Russland krever at Hamas skal annerkjenne Israel, oppgi vold og terror og akseptere tidligere inngåtte avtaler mellom Israel og den palestinske selvstyremyndigheten. Forsvarsminister Ehud Barak tror Hamas ønsker våpenhvile på grunn av økt militært press fra Israels side. – Det er ikke noe grunnlag for politiske forhandlinger med Hamas dersom vi ønsker å fortsette Annapolis-prosessen og etablere en palestinsk stat i overskuelig fremtid. Hamas må nedkjempes, ikke reddes, sa Barak.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart