Israel kan overleve en atomkrig

En atomkrig mellom Iran og Israel vil få størst og mest alvorlige konsekvenser for Iran, mener eksperter ved det amerikanske Senter for strategiske og internasjonale studier (CSIS) i Washington. Selv om Iran skal klare å utvikle en atombombe, vil den i første omgang være begrenset til 100 kilotonn, mener CSIS. I en ny rapport fra forskningssenteret hevdes det at Israel har atomstridshoder på ett megatonn. Mellom 16 og 20 millioner iranere vil kunne miste livet dersom Israel sender sine atomstridshoder over byer som Teheran, Tabriz, Qazvin, Esfahan, Shiraz, Yazd, Kerman, Qom, Ahwaz og Kermanshah, anslår CSIS. Irans mindre stridshoder og Israels rakettforsvarssystemer vil begrense israelske tap til mellom 200.000 og 800.000 israelere. Det er mulig at Syria ville melde seg på i en slik krig med sine kjemiske og biologiske våpen. Dette vil kunne drepe opp til 800.000 israelere, men Syria vil kunne miste opptil 18 millioner innbyggere dersom Israel svarer med atomvåpen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart