Fatahs væpnede menn er fortsatt aktive

Innenriksminister Abdel Razak Yahya i de palestinske selvstyremyndighetene hevdet nylig at Fatahs Al-Aqsa Martyrbrigader er avviklet. Dette blir motbevist av Jerusalem Posts velinformerte arabisk-israelske journalist Khaled Abu Toameh. – Israels operasjon i Nablus fra torsdag i forrige uke har bevist at flere titalls aktivister fra Fatah ikke har oppgitt sine våpen og fortsetter planlegging av angrep mot Israel, skriver Toameh. I løpet av de siste dagene har IDF arrestert 19 væpnede menn tilknyttet Fatah og Al-Aqsa Martyrbrigader. To offiserer i palestinernes militære etterretning, Shadi al-Sakhel og Ahmed Hisham, er også arrestert, mistenkt for å hjelpe Al-Aqsa Martyrbrigadene. Det israelske raidet beviser også at de palestinske sikkerhetsstyrkene ikke har gjort effektive tiltak mot terror-nettverket i Nablus, til tross for utplassering av 300 ekstra politimenn for flere uker siden. – Sikkerhetsstyrkene har grepet fatt i lokale kriminelle, men ikke gjort nok for å stanse de væpnede Fatah-mennene, sier flere palestinske kilder i Nablus. Al-Aqsa Martyrbrigader fortsetter å sende ut daglige rapporter om sine operasjoner på Vestbredden og Gaza-stripen. Terrorgruppen tar på seg ansvaret for flere av rakettangrepene fra Gaza-stripen. – Et annet bevis på at gruppen fortsatt er aktiv fikk vi på Vestbredden i forrige uke, da mange medlemmer av gruppen deltok i offentlige parader i anledning Fatahs 43-jubileum, skriver Toameh.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart