Vi avviser demilitarisert stat

Palestinske lederes verbale offensiv trappes opp noen dager før USAs president George W. Bush ankommer området. – Israel gjør alt de kan for å sabotere det vi kom til enighet om på Annapolis-toppmøtet, hevder Nabil Shaath, en nær medarbeider av PA-formann Mahmoud Abbas. – Utsiktene til et snarlig gjennombrudd i Annapolis-prosessen er redusert etter at det kom meldinger om at Israel vil presentere krav om en demilitarisert palestinsk stat, sier palestinske tjenestemenn i Ramallah. I følge PA-ledere vil Israel kreve at israelske forsvarsstyrker kan operere på territoriet til en fremtidig palestinsk stat for å stanse terrorangrep og truende invasjoner fra øst. – En palestinsk stat som ikke har en sterk sikkerhetsstyrke vil ikke være i stand til å overleve en eneste dag. Hver dag sender Israel et nytt budskap om at de ikke ønsker fred med sine naboer, sier en fremstående tjenestemann i PA til Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post. Den strategiske dybden som Vestbredden gir ved en eventuell invasjon fra øst er avgjørende for Israels forsvar. Under den andre intifadaen deltok palestinske sikkerhetsstyrker aktivt i terrorhandlinger mot Israel. Militante palestinere ansatt i offisielle sikkerhetstjenester har også deltatt i terrorangrep i november og desember.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart