Israel inviterer Manchester United

Får den israelske regjeringen det som den vil, kommer den britiske fotballklubben Manchester United til å delta i Israels 60-årsmarkering. Under et møte avholdt på Uniteds arena Old Trafford torsdag 10. januar, kom Israels ambassadør Ron Prosor med den formelle invitasjonen. – Jeg har formelt invitert Sir Alex Ferguson og Manchester United til å besøke Israel under 60-årsmarkeringen, forklarte han overfor nyhetsbyrået Associated Press. Manchester United er en av Englands beste fotballklubber og fjorårets ligavinner. Om invitasjonen blir akseptert vil laget ankomme Israel kort tid etter at Champions League-sesongen er over i mai. Motstanderen vil sannsynligvis være Israels fotball-landslag, uten at motstanderlaget er endelig bestemt. Både det israelske og det engelske landslaget mislyktes i å kvalifisere seg til EM-mesterskapet i Sveits og østerrike til sommeren. Derfor er både israelske og engelske landslagsspillere ledige i den aktuelle perioden. Det betyr at blant andre United-spillerne Wayne Rooney og Rio Ferdinand kan komme til å møte sine Premier League-rivaler Yossi Benayoun (Liverpool) og Tal Ben Haim (Chelsea) til dyst på Ramat Gan Stadium. Aldri før har United spilt i Israel, men manager Sir Alex Ferguson var på besøk i landet under Seksdagerskrigen i 1967. Siden den gang har han kommet tilbake ved en rekke anledninger. Proton har i følge Yedioth Aharonoth forsøkt å styrke Israels image i Storbritannia etter at han tok over ambassadørstillingen for to måneder siden. Han har følgende å si om Manchester-klubbens eventuelle bidrag i 60-årsmarkeringen: – Det er mange Manchester United-supportere i Israel, og Uniteds deltakelse i 60-årsjubileet kan fremme fotball som et diplomatisk verktøy i området. – Gjennom fotball kan vi bringe fred mellom folk og fremme bedre forståelse. Fotball er en sport hvor man trenger disiplin, lagånd og vi arbeider sammen for å oppnå samsvarende mål og delmål i regionen, la han til. Manchester United skal også senere denne måneden til Midtøsten, for å delta på en markedsføringskampanje i Saudi Arabia.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart