Diaspora-jøders tilknytning til Israel er svekket

Utenriksminister Tzipi Livni mener forbindelsen mellom Israel og jøder i andre land er svekket de senere årene. Diaspora-jødene identifiserer seg mindre med Israel, og kunnskapen om jødisk historie og deres identifikasjon med det jødiske folk svekkes, sa Livni i regjeringsmøtet søndag. Utenriksministeren ser en parallell utvikling også i Israel. – Vi går også gjennom en problematisk intern prosess. Vi blir mer "et israelsk folk", og mindre "Israels folk", sa Livni. – I Israel er språket hebraisk og militærtjenesten noe felles som representerer "det israelske", men dette er ikke noe vi deler med jødene i diasporaen. Vi må styrke israelernes forståelse av vår jødiske identitet som et folk og betydningen av en jødisk og demokratisk stat, sa Livni. Hun mener regjeringen bør arbeide for dette gjennom innføring av en grunnvoll og læreplaner i skolen, skriver Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart