Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Jøder reagerer mot bruk av davidstjerne i røykedebatten

Er behandlingen tyske røykere blir utsatt for virkelig å sammenlikne med den jødene fikk av nazistene? I forrige uke innførte tyske myndigheter røykeforbud på utesteder, akkurat som vi har blitt vant med i Norge. Et eventbyrå som kaller seg DMP reagerte kraftig på dette. På sine nettsider tilbød de t-skjorter med bildet av den velkjente gule Davidsstjernen fra bl.a Nazi-Tyskland. I følge påskriften er den behandlingen tyske røykere får av sine myndigheter, nå å sammenlikne med den jødene fikk av nazistene under andre verdenskrig. Ordet "jude", som under krigen preget jødenes stjerner, er byttet ut med "røyker". Flere jødiske grupper i Tyskland har reagert kraftig på dette. Reaksjonen ble nok heller ikke dempet etter at operatøren for nettsiden uttalte seg om valget av illustrasjon. I følge operatøren har selskapet ikke solgt en eneste t-skjorte, og han sier dette kun var et pr-stunt som gikk fullstendig av skaftet. De voldsomme reaksjonene fra de tyske jødene har vakt oppsikt i tyske medier, og mange offentlige advokater har sagt at de ønsker å se om DMP har brutt tysk lov. – Dette er et absolutt misbruk av det jødiske folkemordet, sier en svært skuffet president for tyske jøders sentralråd, Dieter Graumann. – Det er ubegripelig, hodeløst og smakløst, legger han til. "Det er en skandale å utnytte mordet på jøder for å symbolisere folkets begjær etter røyk." – Etter tiår med toleranse, blir røykeren nå sett på som et utskudd, en annenrangsborger, het det på nettsiden da t-skjortene fortsatt var i salg. Nok et tilknytningspunkt til jødenes lidelser. Dette sitatet skal imidlertid ha blitt fjernet. DMP beklager trykkingen på det sterkeste, og har også lagt ut en offisiell beklagelse på sine nettsider.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart