Frykter tettere rakett-regn

Israelske offiserer fra Sørkommandoen frykter en ytterligere opptrapping i palestinernes rakettkrig mot Sderot. Onsdag ettermiddag og kveld ble Israel angrepet med mer enn 40 Kassam-raketter fra Gaza-stripen. – De vet ikke når og hvordan disse angrepene vil ta slutt, forteller Sderot-ordfører Eli Moyal etter et møte han hadde med IDF-offiserene onsdag. Torsdag morgen fortsetter rakettene å regne ned over Sderot. Jerusalem Post skriver om minst ti raketter klokken 08.19 lokal tid. Det er vanlig at de palestinske terroristene konsentrerer angrepene i morgentimene, når det er størst sjanse for å treffe barn og voksne på vei til skole og arbeid. I følge Yedioth Aharonoth er flere boliger skadet av rakettregnet torsdag morgen. En kvinne ble lettere skadet og flere fikk sjokkskader. – Vi vil øke presset på Gaza-stripen for å stanse angrepene med Kassam-raketter, varsler forsvarsminister Ehud Barak. Tre sivile palestinere ble drept da israelske luftstyrker prøvde å ramme et kjøretøy med terrorister onsdag ettermiddag. Av en ukjent grunn traff rakettene et annet kjøretøy i området, opplyser militære kilder til Ha’aretz. En militær granskning er startet. Senere på kvelden ble to militante palestinere drept i et liknende luftangrep. De israelske luftstyrkene har redusert andelen drepte sivile i luftangrep fra omkring 50 prosent i 2002-2003 til 2-3 prosent i 2007, skriver Ha’aretz.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart