Kan koste 30.000 arbeidere jobben i 2008

Den israelske handelsorganisasjonen har bedt regjeringen om å gjennomføre strakstiltak, for å dempe den stadig forverrede vekslingsraten mellom shekel og dollar. Organisasjonen betegner situasjonen som en "nasjonal katastrofe" for eksportindustrien. Denne kan i 2008 risikere å tape 19 milliarder kroner og 30.000 arbeidsplasser på den lave dollarkursen. – Dollaren raser nedover og utenriksminister Ronnie Bar-On forblir taus, hevder handelsorganisasjonens president Shraga Brosh torsdag. I 2007 har eksportørene tapt til sammen 11,4 milliarder kroner som direkte følge av svak dollarkurs, skriver Jerusalem Post. Siden 2006 har den amerikanske valutaen tapt 19,6 prosent mot den israelske shekelen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart