Palestinske flyktninger hører til i deres egen stat

Den demokratiske presidentkandidaten Barack Obama svarte mandag på spørsmål fra israelske journalister i en telefonkonferanse. Obama slo fast at de palestinske flyktningene hører til i sin egen stat, og at de ikke har noen "bokstavelig" rett til å vende tilbake til Israel. Dermed legger Obama seg på linje med presidentene George W. Bush og Bill Clinton. Yasser Arafats krav om at millioner av arabiske flyktningene skulle ha "rett til å vende tilbake" til selve Israel var en hovedårsak til sammenbruddet i forhandlingene i 2000/2001. – Rammene for enhver [freds]avtale vil innebære at man sikrer at Israel forblir en jødisk stat, sa Obama. Presidentkandidaten går inn for en tostats-løsning, men setter klare krav til palestinerne. – Vi kan ikke komme videre uten at det skapes noe tillit til at palestinerne er i stand til å etablere et sikkerhetsapparat som kan forhindre at Israel stadig blir angrepet, sa Obama. Han tok også til orde for at den planlagte palestinske staten må få kontroll over sammenhengende landarealer som gjør at staten kan fungere effektivt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart