Ok med strømstans som svar på rakettangrep

Israels høyesterett har gitt staten grønt lys til å redusere strøm- og drivstoffleveransene til Gaza-stripen. Tiltaket er en økonomisk sanksjon som svar på daglige rakettangrep mot sivile israelske tettseder. Selv med begrensninger vil leveransene fra Israel være tilstrekkelige til å dekke de humanitære behovene til sivilbefolkningen, mener dommerne. – Vi understreker at Gaza-stripen er kontrollert av en morderisk terrorgruppe som stadig angriper staten Israel og dets innbyggere, og som bryter enhver forskrift i internasjonal lov med sine voldelige aksjoner, skriver sjef for Høyesterett, Dorit Beinisch. I september 2007 erklærte den israelske regjeringen Gaza-stripen som "fiendtlig område". I oktober gav forsvarsminister Ehud Barak prinsippielt klarsignal til å redusere strøm- og drivstoff-leveransene, men Israel har brukt virkemiddelet i veldig begrenset grad fordi avgjørelsen ble anket til rettsvesenet av flere organisasjoner. Den siste tiden er drivstoffleveransene redusert, men strømleveransen er blitt opprettholdt. Israel leverer alt drivstoff til Gaza-stripen, og ca. 70 prosent av strømforbruket.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart